
Kager for sjov
– en solstrålehistorie
Kager for sjov drives i dag af Shirley Bloch-Hansen, men som stifter Lis Holm Madsen udtaler sig nedenfor er firmaet bare vokset og vokset.
Beskæftigelsesmæssigt er der i øjeblikket mørke skyer, som trækker hen over Hjørring.
En af de vendelboer, der har prøvet at jobbet blev ”sparet” væk, er Lis Holm Madsen fra Tornby Klit i Hirtshals.
– Jeg var beskæftiget som dekoratør og oplevede i slutningen af 90erne, at mit job blev nedlagt, og det var ikke så spændende. Det resulterede i, at jeg kom på dagpenge og begyndte i uddannelsessystemet.
Jeg fandt hurtigt ud af, at når man er passeret de 50, så er det svært at finde et nyt job. Derfor fik jeg den idé, at man måtte kunne sælge kager på samme måde som Interflora sælger blomster, sagde Lis Holm Madsen.
Lis Holm Madsen samlede i 2001 ca. 375 bagermestre i Danmark, der var interesseret i at modtage bestillinger på kager og bringe dem ud til kunderne.
– Kagerne fik jeg Odense Marcipan til at prøvebage, fotografere og beskrive med opskrift. Alle bagerne er udstyret med dette materiale, og de står dagligt klar til at bage og udbringe kagerne.
I 2004 leverede vi næsten 10.000 kager, og i indeværende år kalkulerer jeg med at sælge ca. 14.000 af vores billed-logokager i Danmark.
Siden begyndelsen i 2001 har vi hvert år nærmest fordoblet leverancerne af kager i Danmark. Dette betyder, at der sammenlagt hver dag er beskæftiget ca. otte bagere på fuld tid med at bage vores produkter. Det betyder også, at vi skal ansætte yderligere arbejdskraft, siger Lis Holm Madsen og fortsætter:
– Vi startede op med Kager for sjov i Norge for godt et år siden, og vi kan også levere overalt i Sverige og Grønland.
Hvornår, og om vi bliver worldwide, kan kun tiden vise, men vi arbejder på at undersøge markedet i Belgien, Sydspanien, Californien og Canada gennem friske unge danskere i de respektive lande, siger Lis Holm Madsen.
Der præsenteres hele tiden nye produkter.
Sidst nyt er glutenfri brød, bagt uden sukker.